Com sol·lictar-la

Per sol·licitar-la s’ha de tenir patiment físic o psíquic constant i intolerable per: 

  • Malalties greu i incurables, amb fragilitat progressiva y pronòstic de vida limitat, en una situació avançada o terminal. 
  • Patiment greu crònic e impossibilitant, amb limitacions de les activitats de la vida persistents, sense cap possibilitat de curació o milloria.

Per sol·licitar-la em de seguir els següents pasos:

PAS 1 – RECERCA DE METGE O METGESSA RESPONSABLE. (1ª SOL·LICITUD) 

Considerant-ho tot escull un metge o metgessa responsable. Cap metge deu negar-se a recollir i firmar la teva primera sol·licitud. Si accepta a ajudar-te es converteix en el teu metge responsable. Si no accepta a ajudar-te deus comunicar-ho al seu superior. 

PAS 2 – SEGONA SOLICITUD 

En segon lloc així com passin 15 dies després de presentar la 1ª sol·licitud, has de presentar la teva 2ª sol·licitud davant el metge o metgessa responsable. Hi ha un nou procés deliberatiu, has de confirmar la teva voluntat i firmes el consentiment informat. 

PAS 3 – ENTREVISTA AMB EL METGE O METGESSA CONSULTOR. 

Metge o metgessa responsable consulta al metge o metgessa consultor, es qui estudia la teva historia, t’examina i corrobora que compleixes els requisits. Especialment has d’elaborar un informe favorable en un termini de 10 dies després de la 2ª sol·licitud. 

PAS 4 – VERIFICACIÓ PREVIA 

Metge o metgessa responsable transmet (en tres dies) tots els documents a la CGE. La presidència designa (en 2 dies) a dues persones que examinen l’historia y poden entrevistar a l’equip sanitari i a la persona sol·licitant, deu emetre un informe en 7 dies. 

PAS 5 – TU DEICIDEIXES QUAN, ON Y COM VOLS MORIR. 

En general, la llei no regula un termini, passats un 15 dies posteriorment es recomana sol·licitar un aplaçament d’entre 1 i 2 mesos, però en ultima estància depèn de l’equip responsable. 

Amb el suport de:

Això és un projecte educatiu.

on ens pots trobar:

Carrer de les Termes Romanes, 10, 08911, Badalona, Barcelona

933-20-88-42

i.infoeutanasia@gmail.com