Els líders de les principals religions a Espanya carreguen conjuntament contra les lleis de l’avortament i de l’eutanàsia.

Els líders religiosos a Espanya, incloent-hi l’Església Catòlica, l’Islam, el Judaisme i el Protestantisme, es van unir per expressar la seva oposició conjunta a la legislació sobre avortament i eutanàsia. En una carta oberta, els líders argumenten que la vida humana és sagrada i que la nova llei viola aquest principi. La carta també critica la noció de “dret a decidir” sobre l’avortament i l’eutanàsia, i demana una protecció més gran per als més vulnerables.

Els líders religiosos insten els polítics a protegir la vida des de la concepció fins a la mort natural, ia proporcionar més suport a les dones embarassades i als malalts terminals. La carta va ser rebuda amb crítiques de grups proelecció i proeutanàsia, que argumenten que la decisió d’acabar l’embaràs o de morir amb dignitat ha de ser una elecció personal, i no una imposició religiosa. La controvèrsia sobre la llei d’avortament i eutanàsia ha estat un tema de debat a Espanya durant uns quants anys, i ha provocat una forta divisió a la societat espanyola.

Bèlgica aplica l’eutanàsia a una dona que la va sol·licitar després de matar els cinc fills.

Una dona belga que havia estat condemnada a presó perpètua el 2015 per matar els seus cinc fills, va rebre l’eutanàsia en una presó belga després de sol·licitar-la. La dona va argumentar que patia depressió i no podia superar el dolor pel que havia fet. L’eutanàsia se li va concedir el març del 2021 després de rebre l’aprovació de tres metges.

L’eutanàsia a Bèlgica es va legalitzar el 2002 i es permet als pacients terminals o que pateixen una malaltia incurable sol·licitar-la. La sol·licitud d’eutanàsia en casos de malaltia mental continua essent controvertida i només es permet en circumstàncies excepcionals i sota certes condicions. La decisió ha provocat un debat sobre la relació entre la salut mental i l’eutanàsia a Bèlgica i altres llocs.

El Tribunal Constitucional rebutja 21 recusacions al ple que havia de debatre la llei d’eutanàsia.

El Tribunal Constitucional d’Espanya ha rebutjat 21 recusacions presentades per diversos diputats i senadors del Partit Popular en relació amb el debat sobre la llei d’eutanàsia. Els diputats i senadors van presentar aquestes recusacions contra diversos jutges del Tribunal Constitucional que participarien en el debat, al·legant que aquests jutges havien mostrat una manca d’imparcialitat.

Tot i això, el tribunal ha rebutjat aquestes recusacions i ha afirmat que els jutges en qüestió no van mostrar cap falta d’imparcialitat i que podien participar en el debat. La llei d’eutanàsia, que permet la mort assistida per a pacients en situacions terminals i amb dolor intens, va ser finalment aprovada pel Tribunal Constitucional.

Amb el suport de:

Això és un projecte educatiu.

on ens pots trobar:

Carrer de les Termes Romanes, 10, 08911, Badalona, Barcelona

933-20-88-42

i.infoeutanasia@gmail.com