Aquí podeu veure algunes de les preguntes més freqüents sobre l’eutanàsia per a les persones que tinguin dubtes sobre el tema.

Preguntes freqüents. 

Qui pot sol·licitar-la? 

Les persones que compleixin determinats requisits: d’edat (majors de 18 anys), de nacionalitat (espanyols, residents legals, i empadronats amb més de 12 mesos), de capacitat i lliure consentiment (decisió lliure, autònoma i informada). Només les persones que pateixin una malaltia greu i incurable o un patiment greu, crònic i impossibilitant. 

En quina situació es pot demanar? 

  • Patiment greu, crònic i impossibilitant: situació que fa referència a limitacions que incideixen directament sobre l’autonomia física i activitats de la vida diària, de manera que no permet valdre’s per si mateix, així com sobre la capacitat d’expressió i relació.
  • Malaltia greu i incurable: la que per la seva naturalesa origina patiments físics o psíquics constants i insuportables sense possibilitat d’alleugeriment que la persona consideri tolerable, amb un pronòstic de vida limitat, en un context de fragilitat progressiva”. 

Qui es el metge responsable? 

El metge responsable pot ser tant el metge de família del pacient com, en funció de la situació assistencial, un altre especialista. El pacient ho manifesta a la seva sol·licitud. 

Quan va entrar en vigor?

Va entrar en vigor el 25 de juny del 2021. 

Quin es el seu cost? 

L’eutanàsia té diferents costos, a les persones més joves té un cost d’apartir 267€ i els pacients més grans de 60 anys té un cost de 535€. 

FAQ concept on wooden cubes and flower in a pot in the background
Amb el suport de:

Això és un projecte educatiu.

on ens pots trobar:

Carrer de les Termes Romanes, 10, 08911, Badalona, Barcelona

933-20-88-42

i.infoeutanasia@gmail.com